Kuvaus
Liimanarina: Dokauschwitz
CD
TWINCD149, Stupido Records, 2015
Alkujaan julkaistu käsinkaiverrettuna 10″ vinyylinä, Temmikongi, 2014
Bonus-materiaalia, eri mixauksia, kannessa Hengentietäjä-yhtyeen jalat.
1. Huomautus tenhoimmoselle nuorena sotilaskarkurina
2. 5-604 purkki liima takertunut ylhäällä sinisessä
3. Kofiannan muille miehille (välillä pilua) – One more cup of coffee (Valley below)
4. Hursti – Hurt
5. Nyssaa taa jo riittaa feat. Hulda Huima – Det räcker nu!
6. Kukaan ei blues laula niinku sokee Jeffrey Lee Pierce – Blind Willie McTell
7. Saatanan hidas lahijuna saapua Moskova – Slow train coming
8. Koputtaa ovi, hirveä darra feat. Kiti of The Splits – Knockin’ on heaven’s door
9. Moneyfest feat. Hulda Huima – Manifest
10. Mara on LA:ssa nyt – Marais la nuit
“Kanske lite provocerande att ha med Auschwitz i namnet på skivan och tittar man på bilder etc så är det helt omöjligt att förstå innan vad detta skulle bli för musik. Skivan börjar med en akustisk låt som är väldigt lugn….Och det fortsätter på ett ganska lugnt vis och det är en ganska udda skiva överhuvudtaget och det kanske inte är så att vi svenskar förstår detta så bra och jag tror nog att om man kan finska så blir det nog mer kul. Jag tycker det påminner om tidig svensk progg på något sätt men på finska då. Thåström gjorde ju en låt som heter Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce och här har de en låt som heter Kukaan ei blues laula niikku sokes Jeffrey lee Pierce och det kan vara samma låt men jag vet inte. En udda upplevelse är det i alla fall med alla dessa udda varianter på andras låtar.”
– Skrutt magazine, Sverige 20/3-2015
Se [Bob Dylanin ja The Bandin 1960-luvun Big Pink-nimisessä talossa äänitetyt kellarinauhoitukset – ed. note] aloitti myös vastakulttuurin ihan ääniteteknisestikin. Basement Tapesin kaikuja kuuluu esimerkiksi lo-fi-liikkessä, puhuttiin sitten Palace Musicin ja Smogin makuuhuonenauhoituksista tai kotoisen Liimanarinamme viimeistelemättömästä särmikkyydestä.
– Jean Ramsay: Bob Dylanin massiivinen The Basement Tapes -boksi: ehtymätön aarreaitta vai rikki menneen artistin muotokuva?
Rumba, 5.12.2014