Godspeed You! Black Emperor: G_d’s Pee AT STATE’S END! (2LP)

37,90 

Godspeed You! Black Emperor: G_d’s Pee AT STATE’S END!
2LP
CST156, Constellation, 2021

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): CST156 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Godspeed You! Black Emperor: G_d’s Pee AT STATE’S END!
2LP
CST156, Constellation, 2021

A A Military Alphabet (Five Eyes All Blind) (4521.0kHz 6730.0kHz 4109.09kHz) / Job’s Lament / First Of The Last Glaciers / Where We Break How We Shine (Rockets For Mary)

B “Government Came” (9980.0kHz 3617.1kHz 4521.0 kHz) / Cliffs Gaze / Cliffs’ Gaze At Empty Waters’ Rise / Ashes To Sea Or Nearer To Thee

C Fire At Static Valley

D Our Side Has To Win (For D.H.)

Track listing implied to be A > C > B > D based on the liner notes. LPA is side “A”; 10A is side “B”; LPB is side “3”; and 10B is side “4.”

Side B ends with a locked groove.

Housed in an embossed gatefold sleeve and includes a DL card.

Viimeisen 20 vuoden aikana klassisia ja rock-soittimia yhdistävä yhdeksänjäseninen kollektiivi Godspeed You! Black Emperor on luonut Montrealiin ja Torontoon laajan ja itsenäisen musiikkiverkoston. Verkosto on poikinut tusinoittain yhtyeitä ja muutamia itsenäisiä levymerkkejä. Kollektiivi on yhdistänyt äänensä kritisoidakseen kanadalaista musiikkiteollisuutta ja -lehdistöä, rocktähteyden kulttia, kapitalismia ja ankeana häämöttävää tulevaisuutta. Heidän eetoksessaan onkin viitteitä punkin ruohonjuuritason militantismista, vapaaehtoisesta organisoitumisesta ja kovasta työstä.

Musiikkiteollisuus on ollut pitkään monenlaisten mullistusten keskellä. Yksi suurimmista syistä muutokselle on ollut internet, joka on tuonut suuren joukon uudenlaisia sivustoja, palveluita, sovelluksia ja mahdollistanut entistä laajemman itsenäisten levymerkkien esiinmarssin. Sonyn ja EMI:n kaltaisten jättiläisten oheen on noussut Krankyn, Constellation Recordsin, 4AD:n ja Drag Cityn kaltaisia verkossa kukoistavia levymerkkejä. Musiikin saatavuus on entisestään helpottunut ja musiikillinen kenttä on monipuolistunut. Tästä pluralistisesta kentästä nousee myös kanadalainen post-rock-yhtye Godspeed You! Black Emperor (tästä eteenpäin GYBE).

Itsenäisen rockin sirpaleet

GYBE kuuluu niin sanottuun post-rock -genreen, joka taas lukeutuu indie rockin laajaan kirjoon. Indie (independent) rock oli eräänlainen musiikillinen, sosiaalinen ja kaupallinen vastaisku populaarikulttuurille, valtavirtamusiikille sekä suurille levy-yhtiöille. Musiikillisesta näkökulmasta katsottuna indie rockissa on kyse valtavirran musiikin konventioita vastaan asettumisesta. Kappaleiden sanoista löytyy ironiaa ja poliittista kantaaottavuutta. Rakenteellisesti ne pyrkivät eroon säe-kertosäe-muodosta. Toisaalta indie rockissa haetaan eräänlaisella amatöörimäisyydellä ja musiikillisen tuotannon vähyydellä ”puhdasta totuutta”, jonka tarkoitus on esittää artisti tai yhtye alastomana luovuuden hetkellä. Amatöörimäisyydessä on mukana myös punkin tee-se-itse-asennetta, joka laajenee aina levynkansitaiteeseen asti. Indie rockiin liittyy myös massakulttuurista erottautuvan sosiaalisen identiteetin rakentaminen, mitä harjoitetaan pitkälti nettikeskusteluissa ”indie-asiantuntijuuden” ja ”todellisen indien” määrityksistä kiistellen.


Rantala, Juho
Rukous poliittisen praksiksen raunioista
niin & näin 3/15

Lisätiedot

Paino 0,301 kg (kilogramma)