Vihan Muna: Tolkuton (7″ EP)

9,90 

Vihan Muna: Tolkuton
7″ EP
STUPIDO261, Stupido Records, 2019

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): STUPIDO261 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Vihan Muna: Tolkuton
7″ EP
STUPIDO261, Stupido Records, 2019
Julkaistu 22.03.2019

A
Tolkuton
Pässiguru

B
Pysyvä ei mieltä keksi
Vihapappi

Vihan Muna on jättänyt alkuhämärän taakseen kuoriutuakseen uudelleen hämärää pimeämmässä maailmassa. Tolkuton-ep:n kappaleet kertovat tästä unenomaisesta sekamelskasta, missä tolkku johtaa syvemmälle kurimukseen kun vihapapit, kummat gurut ja muut ite-profeetat vievät nukkujaa kuin pässiä narussa teuraalle.

Plastic Passion
19. January 2018

Vuonna 1978 perustettu turkulainen u-punkyhtye Vihan Muna julkaisee tammikuussa 2018 yhdessä Plastic Passionin kanssa live-kasetin vuodelta 1979 sekä viisi vanhaa kappaletta uusina versioina cd-ep:nä. Samalla julkaistaan video Game Over-kappaleesta.

Kasetti on äänitetty helmikuussa -79 Turussa Kårenilla ja sitä myytiin 70-luvun lopulla pienlehti Puikon julkaisuna muutamia kappaleita. Harvinaisuus löytyi Turun pophistoriikkia Toisen soinnun etsijät kirjoitettaessa uudelleen ja se osoittautui niin teknisesti kuin sisältönsäkin puolesta erittäin julkaisukelpoiseksi. Asiat seurasivat toisiaan ja Vihan Muna nousi unohduksen tuhkasta uutena yhtyeenä uudella kokoonpanolla.

Perustajajäsenet Harri-Tapio Siivonen (kitara) ja Olli-Matti Kauniskangas (laulu ja basso) sekä uudet jäsenet Mikko Jakonen (kosketinsoittimet) ja Jani Lankinen (rummut) ovat äänittäneet vanhan materiaalin parhaimmistosta nyt julkaistavan ep:n Palat 78. Sävellykset ovat kaikki Siivonen/Kauniskangas -tuotantoa ja teksteistä vastaa niiden kirjoittamisen aikaan 15-vuotiaitten sankareittemme lisäksi mm. Edgar Allan Poe sekä hiljattain edesmennyt Markku Into.

Seuraavaksi yhtye on tekemässä täysin uutta materiaalia ja keväämmällä & kesällä rutosti keikkoja loppusyksyllä tehdyn muutaman esiintymisen jatkoksi. Vinoa, väärinajateltua, -soitettua ja -kirjoitettua pnukmusiikkia vailla nostalgian häivää – sitä oli Vihan Muna perustamisensa aikoihin ja sitä se on edelleen. Kun tähän yhdistetään kokemus sellaisissa yhteyksissä kuin TV:n Orjat, Liikkuvat Lapset, 500 kg lihaa, Nylon 66’ers, Trouble Bound Gospel ja Uhrijuhla, riittää sopassa paloja purtavaksi ja lientä nieltäväksi.

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)