Jukka Junttila : 1976 – Punkin Synty (kirja)

18,90 

2. painos.

Pinnan alla oli kytenyt jo pitkään.

Yhä useampi oli kyllästynyt rockmusiikin kehittymiseen soittotekniikan esittelyksi ja progesoolojen pituuden kasvamiseen. Toisaalta popmusiikin sanoitusten täydellinen merkityksettömyys suorastaan vaati vastavoimaa maailmassa, jossa Vietnamin sota veteli viimeisiään, rotukysymykset olivat pinnassa Etelä-Afrikasta Lontoon lähiöihin, Watergate-skandaali ravisteli maailmaa ja Pohjois-Irlannin konflikti jatkui verisenä.

Tuo väreily sai vuonna 1976 niin paljon tuulta alleen, että kipinät roihahtivat liekkiin: ensin musiikkielämää ja myöhemmin koko maailmaa ravistellut punk sai alkunsa. Nuoriso kyseenalaisti yhteiskuntajärjestelmän ja alkoi muuttaa maailmaa tee se itse -hengessä.

1976 on päivä päivältä etenevä läpileikkaus tapahtumista, paikoista, bändeistä, levyistä ja keikoista, jotka johtivat siihen, että pieni kipinä oli vuoden lopussa etusivun uutisen veroinen tulipalo.

Jukka Junttila on populaarikulttuurin moniottelija, mies Hiljaisten Levyjen takaa, tietokirjailija, yksityisen punkmuseon pyörittäjä ja punkille jo nuorena sydämensä menettänyt musiikkidiggari.

Tekijä: Jukka Junttila
Kirja: 1976 – Punkin Synty
Julkaisija: Hiljaiset Levyt
ISBN: 978-952-68015-3-7
EAN: 9789526801537

Julkaisupäivä: 15.12.2023

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): punkin synty Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,