Autiomaa: Hautaa surusi maahan (LP+CD)

9,90 

Autiomaa: Hautaa surusi maahan
LP+CD
TWINLP174, Stupido Records, 2017

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): TWINLP174 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kuvaus

Autiomaa: Hautaa surusi maahan
LP+CD
TWINLP174, Stupido Records, 2017

Julkaistu 20.01.2017

A
01. Eipäs tiennyt Anna
02. Haaskalinnut
03. Minne mun kultani kuljitkaan
04. Tulva
05. Hautaa surusi maahan
06. Juudas

B
01. Yksinäiset luut
02. Ja ne laulaen tulee
03. Maailmanlaidan kapakka
04. Matkalla pohjaan
05. Likaiset kädet

VIIKON INDIE: Autiomaa: Autiomaa: Hautaa surusi maahan – Katumusta katuojista

01. helmikuu 2017

Nyt on kova! Uusi suomalaisyhtye Autiomaa tekee kansanlauluista ammentavia murhaballadeja, joiden musiikissa yhdistyvät kantri- ja goottivaikutteet.

Rovaniemeläinen Autiomaa on kiintoisimpia uusia tulokkaita vähään aikaan Suomen varsin kapealle singer/songwriter -kentälle.

Nelihenkinen yhtye seilaa omien sanojensa mukaan kansanlaulujen, murhaballadien sekä rosoisen juurimusiikin aallokossa, joka äityy ajoittain myrskyisäksi itkuvirreksi.

Yhtyeen “pää-itkijänä” toimii toisen polven muusikko Otto Mikkola, jonka isä Jari levytti Stupido Recordsille jo 1990- ja 2000-luvuilla niin ikään kulttimaineeseen ulkomaillakin nousseiden garage-bändi Greenhouse AC:n sekä elektro-trio Desert Planetin riveissä.


Yhtye on julkaissut aiemmin sekä omakustanne-cd:n että c-kasetin ja nyt Stupido Recordsin kautta ilmestyi 20.1. vinyylinä (cd sisällä) yhdentoista laulun kokonaisuus Hautaa surusi maahan.

Albumi on Autiomaan vuodesta 2014 jatkuneen uran varrelta kokoelma lauluja, joiden aiheet käsittelevät ‘surua, katumusta ja katuojia’.


Folk- ja kantrivivahteiden seasta pilkistää myös hieman goottimaista mustan viitan kulmaa, takavuosien Gun Clubin tai tuoreemman alan yrittäjän, Wovenhandin malliin.

Yhtyeen toistaiseksi vaikuttavin hetki onkin digi-singlenä jo viime vuoden lopulla julkaistu tiheatunnelmainen Juudas.

Laadukkaan albumin toinen kohokohta on hauras päätösraita Likaiset kädet, jossa Autiomaalle tunnusomaisesti soivat rinnakkain kaiho, epätoivo – ja toivo.

– Anakonda “Kerrankin tarpeeksi”

Lisätiedot

Paino 0,301 kg (kilogramma)