Luke Whitten: Comes and goes (CD)

4,90 

Luke Whitten: Comes And Goes
CD
TWINCD 120, Stupido Records, Finland, 2011

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): TWINCD 120 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Luke Whitten: Comes And Goes
CD
TWINCD 120, Stupido Records, Finland, 2011


1 Need Somebody

2 This Feels An Awful Lot Like Love

3 Sun Comes Up

4 The Man Who Can’t Change His Life

5 Can’t You Se My Crying

6 Me And My Broken Heart

7 Oh! Father I Have Sinned

8 Old Muddy River

9 This Road We’re On

10 Homebuddy

11 Longing

12 The World On My Shoulder

13 Kolima

14 We Are Together Again

15 Religions (They Really Worry Me) – Alternative Version

HUOMIOITA MUSIIKIN SOVITTAMISESTA Luke Whitten Comes And Goes –albumin sovitusprosessi

Mikkonen, Matti (2012)
Oulun seudun ammattikorkeakoulu

Tavoitteena oli äänittää ja tuottaa täysimittainen cd –äänite ja työn ohessa samalla huomioida kappaleiden sovitukseen vaikuttavia tekijöitä. Levyn tekemisestä sovittiin kappaleiden säveltäjän Timo Raution kanssa. Samalla tehtäväksi muodostui määritellä, mitä eri asioita sovitus -määritelmän alle oikeastaan nykypäivänä voidaan sijoittaa. Lisäksi määrittelyn alle joutui käsite ”roots” musiikkia kuvailevana ilmauksena.

Levy äänitettiin ja miksattiin kotistudiossani, mikä mahdollisti sen, että erilaisia musiikillisia kokeiluja voitiin tehdä ilman ajallisia rajoituksia. Teoriaosan lähteinä käytin kirjallisuutta ja internetpalstaa tutkimusmateriaalin keräämiseen. Äänitetyt kappaleet analysoitiin jälkikäteen lopputulokseen vaikuttavia elementtejä arvioiden.

Projektin tuloksena valmistunut cd, Luke Whitten Comes And Goes, julkaistiin vuonna 2011. Levyn julkaisi levy-yhtiö Stupido Records. Roots käsitteen määrittely sai tutkimuksessa oman osansa, joskin sen määrittely koettiin vähintäänkin haastavaksi. Sovituksen osalta todettakoon äänitetyn musiikkisovituksen sisältävän nykypäivänä paljon muutakin kuin vain pelkän musiikin sovituksen eri instrumenteille. Äänitystapahtuman merkitys sovitukselle nousi esiin mahdollisena jatkotutkimusaiheena.

Julkaisun pysyvä osoite on

http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012112917438

SOUNDI » LEVYARVIOT »

Arvio julkaistu Soundissa 3/2011. Pauli Kallio 1.4.2011

LUKE WHITTEN

Comes And Goes

STUPIDO RECORDS

Olipa melkein vähällä mennä täydestä, nimittäin supioululaisen Timo Raution sivupersoona periamerikkalaisena lauluntekijänä nimeltä Luke Whitten. Tämä puoliksi rokkaava, akustispainotteinen meininki voisi olla peräisin jostain Oregonin perukoilta tai Baltimoren lähiöstä. Tai mistä hyvänsä, missä elää aikuisia miehiä, jotka tykkäävät ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan englanninkielisellä musiikilla.

On levyllä jotain aidostikin amerikkalaista. Kerri Powersin sopivasti karhea kantriääni nostaa This Feels An Awful Lot Like Loven albumin parhaimpien hetkien joukkoon. En kuulu Maija Vilkkumaan ilmaisun ihailijoihin, mutta REM-mukaelmassa Religions (They Really Worry Me) hän ei kuulosta ollenkaan takakireältä. Levyn päähenkilö on luotettava peruslaulaja, joka käsittelee elämän pieniä ja suuria perusasioita uskottavasti.

Taitavat soittajat tietävät, milloin helkytellään kevyesti ja milloin rutistetaan meluisa kitarasoolo.Comes And Goes -levy ei varsinaisesti häikäise miltään osin, mutta hyvältä se kuulostaa ja liikuttaakin hetkittäin.

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)