Hats & Caps: Going Nowhere (CD)

11,90 

Hats & Caps: Going Nowhere
CD
KBR-164-CD, KB Records, Germany, 2022
Lyrics included

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): KBR-164-CD Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Hats & Caps: Going Nowhere
CD
KBR-164-CD, KB Records, Germany, 2022
Lyrics included

01. Pay The Price

02. Going Nowhere

03. Running Out Of Time

04. The Future Is Mine

05. Hashtag Skins

06. Crossroads

07. Hate Explains It All

08. We Won’t Be Outdone

09. Marching On

10. Know Your Enemy

11. You Can’t Stop Me

12. Guilty By Association

Suomalainen oi on aina ollut hyvin marginaalinen genre – bändejä, joilla olisi takanaan pitkä historia ja merkittävä diskografia on suorastaan häviävän vähän. Onneksi aivan viime vuosina syrjäisiltä kujilta on kömpinyt esiin muutamakin lupaava yhtye. Pääkaupunkiseutulainen Hats & Caps kuuluu tähän ryhmään, vaikka yhtyeen jäsenistö ei mitään untuvikkoja ole; kotimaisen punkin ja hardcoren ystävät tunnistavat osan miehistöstä esim. The Pistonesista ja Watch Your Backista.

Aiemmin yhden seiskatuumaisen julkaissut yhtye esittäytyy debyyttitäyspitkällään iskuvalmiina. Homman nimi on silottelematon, rouhea ja kulmistaan teräväksi jätetty oi. Brickwall-tason tönkköydestä ei ole tietoakaan, muttei bändi myöskään mitään erityisen melodista tarjoile. Pääosin genrelle tyypillisessä raskaskätisessä keskitempossa kulkeva katujen punk on vihaista ja aggressiivista, osin sopivan kivestä louhitulta kuulostavan riffittelyn takia, mutta ennen kaikkea vokalisti Willen kireän ärinän ansiosta.

Going Nowhere löytää hyvän tasapainon, eikä nojaa liikaa genren peruskliseisiin – muttei toisaalta myöskään hylkää niitä täysin. Toisin sanoen juomisen iloista (ja suruista) lauletaan, mukana on skinheadien ylistystä laulava biisi (Marching On), eikä pullamössökeskiluokkakaan jää vaille sivalluksiaan. Toisaalta Hashtag Skins haistattaa pitkät somen iskulause ja kiva filtteri –instaskineille, ja Guilty By Association ei anna armoa liikaa muiden tykkäämisistä ja paitavalinnoista nillittäville skenepoliiseille ja moraalinvartijoille. Musiikin osalta Hats & Caps löytää saman tasapainon: kyllähän tässä on juuri oikealla tavalla sisällytetty paljon oi:n perusjuttuja, muttei missään nimessä pastissin tai perässähiihtelyn tasolle asti.

Levyn perustaso on jokseenkin hyvä, mutta erityisen tarttuvia biisejä levylle ei ole mahtunut. Vaikea nähdä että mikään näistä biiseistä muodostuisi sellaiseksi, että sillä voisi laulattaa baarintäydeltä kaatokännisiä faneja illan viimeisenä vetäisynä – toki juomisen iloista kertova You Won’t Stop Me sopisi aiheeltaan moiseksi. Sen kertosäkeessä on kyllä potentiaalia melodian puolesta, mutta sopivan tarttuva laini jää uupumaan.

Muuten Going Nowhere ei missään nimessä ole nimensä mukaisesti ei-mihinkään menevän bändin debyytti. Päinvastoin, tämmöisellä pelinavauksella Hats & Capsille voi povata hyviä juttuja.

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)