Emola Hatsina String Band: Hobo Sapiens (LP)

19,90 

Emola Hatsina String Band: Hobo Sapiens
LP
KARMI-100, Karkia Mistika Records, Finland, 2020

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): KARMI-100 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Emola Hatsina String Band: Hobo Sapiens
LP
KARMI-100, Karkia Mistika Records, Finland, 2020

A1 Medley: Whole Lotta Suffering Of Cold And Hunger

A2 Hedelmätie

A3 Hobo Sapiens

A4 Black Mountain Ray

B1 Varjolaivue

B2 Punainen Saimaa

Underground-henkinen Emola-Hatsina String Band on Esa Kuloniemen ja Antero Mennun muodostama duo.

Instrumentaali-ilmaisuun keskittyvän kokoonpanon agenda on kaksijakoinen tarjoten yhtäältä puoliakustista John Fahey -henkistä avant-kitarointa ja toisaalta elektro-noisea á la Sperm tai Popol Vuh. Oman merkittävän lisänsä yhtyeen sointiin tuo myös harkiten käytetty pohjoisintialainen modaliikka, joka keskustelee duon käsittelyssä luontevasti läntisempien vaikutteiden kanssa.

Emola-Hatsina String Band:

Esa Kuloniemi (slide-kitara, akustinen kitara sekä efektoidut antiikkirumpukoneet)

Antero Mentu (sitar ja efektoitu sähkökitara soitettuna jousella & ilman).

Emola-Hatsina String Bandin vastikään ilmestyneen esikois-lp:n “Hobo Sabiens” on julkaisi Jyrki Laihon perustama uljas vaihtoehtomusiikin soihdunkantaja Karkia-Mistika Records (KARMI-100).

Sitarin venytellen naukuva soundi leimaa monia 60/70-lukujen psykedeelisiä helmiä, mutta säännönmukaisesti ikivanha intialaisinstrumentti on länsimaisessa musiikissa jätetty vain värittäjän ja tunnelman luojan asemaan. Tämäkin epäkohta jäi sitten suomalaisten korjattavaksi.

Slide- ja resonaattorikitaroiden rosoisen tunteikas viilto nivoutuu sitarin herkkään pehmeyteen Emola-Hatsina-parivaljakon vaikuttavasti pakatulla Hobo Sapiens -vinyylillä hetkittäin veret seisauttavasti. Näin etenkin levyn avaavalla pitkällä tulkinnalla ikivanhasta suomalaisesta kansanlaulusta ’Paljon on kärsitty vilua ja nälkää’. Suomalaissotilaiden tuntoja Balkanin sodasta välittävä viisu on ugribluesia syvimmillään ja huokuu nuottien välistä myös sitä funkyä seksikkyyttä, joka valitettavan usein on putsattu pois suomalaisten kansanmusasta.”

(Jussi Niemi/ SOUNDI 07/2020)

Lisätiedot

Paino 0,301 kg (kilogramma)